Smaki Bułgarii

Kto Twoich smaków raz skosztuje, w nich się natychmiast zakochuje.

Banica ze serem i szpinakiem

Dynia

Egzotyczne owoce

Faszerowana dynia

Faszerowana papryka ze serem feta

Gris halva

Jaja po panagiorsku

Karp faszerowany

Milinka

Szakszuka

Tahini

Tarta cukinia

Tikwenik

To nie jest карталак

Rajskie jabłko

Ryż ze szpinakiem

2 komentarze:

  1. Nigdy nie przekonałem się do Taratora. Banica w kazdej postaci jest wspaniała. szopska sałata, perożki i wiele wiele innych. Nadziewaną paprykę robimy w domu co najmniej 1 raz w miesiącu. Waldee

    OdpowiedzUsuń
  2. Hej. Będąc ostatnio w Bułgarii moja rodzinka a zwłaszcza dzieci zakochały się w parlence. Może masz jakiś przepis bym mogła choć po części odtworzyć potrawę w swoim domu. z góry dziękuję.

    OdpowiedzUsuń

Każdy pozostawiony przez Was komentarz jest dla mnie bardzo cenny.
Bardzo serdecznie za niego dziękuję.